Kapcsolattípusok
A kapcsolattípus, az eniacHUB üzleti platformra regisztrált személy és a platformon előfizetett cég közötti kapcsolatot jelöli. Az eniacHUB üzleti platformra regisztráló személy még nem rendelkezik kapcsolattípussal. Ahhoz hogy egy személy hozzáférjen egy adott cég adataihoz, előfizetett funkcióihoz meg kell hívni a személyt az adott céghez. A meghívás során van lehetőség a kapcsolattípus megadására. Az egyes kapcsolattípusok azt jelölik, hogy adott személy milyen jogosultságokkal éri el a cég szoftverét. A kapcsolat típusát minden esetben személyenként kell megadnia, melyek később módosíthatók. Egy személy akár több kapcsolattípussal is rendelkezhet. Az egyes kapcsolattípusok különböző jogosultságokkal rendelkeznek, melyek az alábbiakban kerülnek bemutatásra:
CégAdministrátor
Az a személy, aki az eniacHUB-on regisztrálta a céget, tehát előfizetett az ENIAC Computing valamelyik szoftverére és ezáltal szerződést kötött az ENIAC Computing-gal, automatikusan ezt a kapcsolattípust kapja meg. Ennek megfelelően ez a kapcsolattípus rendelkezik a legmagasabb jogosultsági szinttel, mellyel meg tudja hívni cégéhez kollégáit, partnereit és ügyfeleit, kezelni tudja a meghívott személyek körét és a különböző kapcsolattípusokat, kezelheti a cég szerződéseit, bővítheti az előfizetett szoftver funkcióit, eléri a platform és a cég által előfizetett szoftver valamennyi platformos (front office) és Backoffice funkcióját és hozzájut a platformra feltöltött összes dokumentumhoz. Nyomon követheti tovább a NAV online számla-adatszolgáltatási kötelezettség ellenőrzésére szolgáló felületet.
Back Office User (BackOffice felhasználó)
Azok a személyek, akik ezzel a kapcsolattípussal rendelkeznek, be tudnak lépni az előfizetett BackOffice szoftverbe és használni tudják az előfizetett modulokat, funkciókat. A Back Office felhasználók jogosultsága a back office szoftverben még tovább paraméterezhető aszerint, hogy a felhasználó milyen, feladatkörének megfelelő funckiókat érjen el.
User (Felhasználó)
A Front Office User kapcsolattípussal rendelkező személyek, a cég által előfizetett szoftver (teljesen online webalapú) platformos funkcióját és dokumentumát érik el, a BackOffice szoftverbe bejelentkezni nem tudnak. A Front office funkciók könnyen kezelhetők, bármilyen eszközről elérhetők, korlátozottabb, de egyszerűbb használatot tesznek lehetővé.
Personal User (Felhasználó)
Az előfizető céghez Personal Userként meghívott személyek saját személyes adataikat és munkakörükkel kapcsolatos adminisztrációs funkciókat érik el. Personal Userként elérhető funkciók többek között: Szabadság kezelés, szabadságkérelem, fizetési kivonat letöltése, munkaidő nyilvántartás, jelenléti ív. A Personal Userek nem érik a Front Office funkciókat és a Back Office szoftvert.
Partner Admin (Ügyfél admin)
Azon személyek, akik nem az előfizető cég alkalmazottai, de valamilyen partneri vagy ügyfél kapcsolatban állnak az előfizetett céggel, ezáltal pedig hozzáférnek a számukra létrehozott partner oldalhoz, ahol külön neki dedikált funkciókat érhetnek el. Partner Admin kapcsolattípussal azokat az ügyfeleket, partnereket érdemes meghívni, akik képviselik cégüket az előfizető céggel való együttműködés során. Partner Adminként hozzáférésük van a Partner oldal admin felületéhez, ahol többek között kezelni tudják az általuk meghívott személyek körét, és ezen személyek által elérhető funkciókat, adatokat. Továbbá elérnek minden olyan funkciót (számlaletöltés, igénybejelentés, jogosultságoktól függően egyéb dokumentumok), melyek a partner oldalon dedikálva lettek a cég számára. A Back Office szoftverbe nem tudnak bejelentkezni, illetve a Front Office felhasználók számára elérhető funkciókat sem látják.
Partner User (Ügyfél)
Azon személyek, akiket a Partner Admin invitált meg az előfizető céghez, hogy ezáltal a platformon keresztül tudjon megvalósulni az előfizető cég és az Ügyfelek (mint személyek) közötti kapcsolattartás, adatszolgáltatás. Az Ügyfelek számára létrehozott Partner oldalt és a nekik dedikált funkciókat érik el. Ilyen funkciók többek között a Hibabejelentő rendszer és a cégük számára kiállított számlák elérése. A Hibabejelentő rendszer segítségével az ügyfelek probléma vagy kérdés esetén kapcsolatba tudnak lépni a Company Admin cégével, illetve az előfizető cég munkájához szükséges információkat/adatokat át tudják adni a cég számára. Jogosultságoktól függően további funkciók érhetők el számukra: szerződések, teljesítési igazolások, ajánlatok letöltése. A Partner Admin funkciókat, a Front Office felületet és a Back Office szoftvert nem érik el.
Service Provider (Alvállalkozó)
Azon személyek, akik valamilyen partneri vagy alvállalkozói kapcsolatban állnak az előfizető céggel, Service Provider kapcsolattípussal hívhatók meg a céghez. Ezzel a kapcsolattípussal a nekik létrehozott Partner oldalt és a nekik dedikált funkciókat érik el. Pl: Online számlázás, számlák és teljesítési igazolások fel- és letöltése, Hiba bejegyző rendszer használata. A BackOffice szoftverbe belépni nem tudnak.